Vítejte v obci Želeč v Olomouckém kraji
Obec Želeč

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů:  Obec Želeč

Zde najdete kontakty na správce údajů

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědní za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

Pavlína Rösslerová

gdpr@hanackyvenkov.cz, tel.: 606 547 973

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme: 

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@zelec.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

Funkci pověřence pro ochranu osobních údajů od 1. ledna 2019 vykonává paní:

  • Titul, jméno a příjmení:         Pavlína Rösslerová
  • E-mailová adresa:                  gdpr@hanackyvenkov.cz
  • Číslo mobilního telefonu:      +420 606 547 973

 

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.zelec.cz

Registrujte se zde

28. 5. Vilém

Zítra: Maxmilián

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
25
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
26
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
27
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
28
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
29
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
30
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
1
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
2
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
3
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
4
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
5
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
6
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
7
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
8
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
9
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
10
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
11
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
12
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
13
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
14
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
15
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
16
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
17
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
18
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
19
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
20
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
21
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
22
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
23
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
24
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
25
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
26
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
27
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
28
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
Dětský den 2022
Cyklovýlet Předinou za poznáním
29
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
Kino Ivanka - program na květen 2022
30
Výluka ulice Nádražní ve Vyškově
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
31
Informace - uzavírky Prostějov, Kelčice
1 2 3 4 5