Vítejte v obci Želeč v Olomouckém kraji
Obec Želeč

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů:  Obec Želeč

Zde najdete kontakty na správce údajů

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědní za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

Pavlína Rösslerová

gdpr@hanackyvenkov.cz, tel.: 606 547 973

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme: 

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@zelec.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

Funkci pověřence pro ochranu osobních údajů od 1. ledna 2019 vykonává paní:

  • Titul, jméno a příjmení:         Pavlína Rösslerová
  • E-mailová adresa:                  gdpr@hanackyvenkov.cz
  • Číslo mobilního telefonu:      +420 606 547 973

 

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.zelec.cz

Registrujte se zde

29. 9. Michal

Zítra: Jeroným

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
29 30 31 1 2
Sběr a odvoz velkoobjemového a nebezpečného odpadu
Letní kino a divadlo v Otaslavicích
3
Zájezd na Orlí hnízdo
Želečská stezka
Motoden - Němčice nad Hanou
Sběr a odvoz velkoobjemového a nebezpečného odpadu
Letní kino a divadlo v Otaslavicích
4
Zájezd na Orlí hnízdo
Letní kino a divadlo v Otaslavicích
5
Letní kino a divadlo v Otaslavicích
ZŠ Brodek u PV - zahájení školního roku 2022/2023
6
Letní kino a divadlo v Otaslavicích
7
Letní kino a divadlo v Otaslavicích
8
Letní kino a divadlo v Otaslavicích
Knihovna zavřená
9
Letní kino a divadlo v Otaslavicích
10
Letní kino a divadlo v Otaslavicích
Strom roku 2022 - žádost o podporu
Na bicyklech Němčickem 2022
11
Letní kino a divadlo v Otaslavicích
Bazárek dětského oblečení, obuvi a hraček Želeč
12
Letní kino a divadlo v Otaslavicích
13
Letní kino a divadlo v Otaslavicích
Lékárna Brodek u PV - zavřeno 13.9.2022
14
Letní kino a divadlo v Otaslavicích
15
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
16
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
Odečet spotřeby pitné vody
17
Ukliďme Česko - podzim 2022
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
18
Kulturní pozvánka Dobromilice
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
19
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
20
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
21
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
22
Burza práce a vzdělávání 2022
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
23
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
24
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
25
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
26
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
27
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
28
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
Zahradnické výstavy - podzim 2022
29
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
MUDr. Hnilo NEORDINUJE 29. a 30.9.
Zahradnické výstavy - podzim 2022
30
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
MUDr. Hnilo NEORDINUJE 29. a 30.9.
Zahradnické výstavy - podzim 2022
1
Divoké kočky 2022
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
Zahradnické výstavy - podzim 2022
2
Úplná uzavírka silnice III/0462 ul. Olomoucká ve Vyškově
Zahradnické výstavy - podzim 2022