Vítejte v obci Želeč v Olomouckém kraji
Obec Želeč

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů:  Obec Želeč

Zde najdete kontakty na správce údajů

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědní za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

Pavlína Rösslerová

gdpr@hanackyvenkov.cz, tel.: 606 547 973

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme: 

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@zelec.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

Funkci pověřence pro ochranu osobních údajů od 1. ledna 2019 vykonává paní:

  • Titul, jméno a příjmení:         Pavlína Rösslerová
  • E-mailová adresa:                  gdpr@hanackyvenkov.cz
  • Číslo mobilního telefonu:      +420 606 547 973

 

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.zelec.cz

Registrujte se zde

23. 9. Berta

Zítra: Jaromír

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
31
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Nabídka práce - dělník svozu odpadu
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
1
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
ZŠ Brodek u PV - zahájení školního roku 2020/2021
2
Informace k rannímu odjezdu autobusů
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
3
Informace k rannímu odjezdu autobusů
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
4
Informace k rannímu odjezdu autobusů
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Sběr a odvoz velkoobjemového a nebezpečného odpadu 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
5
Informace k rannímu odjezdu autobusů
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mořice RUN 2020
Sběr a odvoz velkoobjemového a nebezpečného odpadu 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
6
Informace k rannímu odjezdu autobusů
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
7
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
8
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
9
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
10
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
11
Hanka Křížková - Jak voní štěstí
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
12
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Na bicyklech Němčickem 2020
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
Rybářské závody Doloplazy
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
13
Benefiční varhanní koncert Dobromilice
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
Soutěž v požárním útoku "Želečská třináctka"
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
14
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
MUDr. Hnilo NEORDINUJE 14.9.2020
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
15
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
16
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
17
Cirkus Metropol ve Vyškově
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
18
Cirkus Metropol ve Vyškově
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
19
Cirkus Metropol ve Vyškově
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
Němčická sportovní výzva
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
20
Cirkus Metropol ve Vyškově
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
21
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
22
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
23
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
24
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
Pozvánka na výstavu - Jaroslav Franc
25
Den charity
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
26
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
27
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
28
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
29
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
30
Kino Ivanovice n.H. - září 2020
Mimořádné opatření - nošení roušek od 10.9.2020 a vyjímky
Nabídka kroužků SVČ Orion 2020/2021
1 2 3 4