Vítejte v obci Želeč v Olomouckém kraji
Obec Želeč

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů:  Obec Želeč

Kontakty na správce najdete: zde

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

Pavlína Rösslerová

gdpr@hanackyvenkov.cz, tel.: 606 547 973

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme: 

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@zelec.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

Funkci pověřence pro ochranu osobních údajů od 1. ledna 2019 vykonává paní:

  • Titul, jméno a příjmení:         Pavlína Rösslerová
  • E-mailová adresa:                  gdpr@hanackyvenkov.cz
  • Číslo mobilního telefonu:      +420 606 547 973

 

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.zelec.cz

Registrujte se zde

5. 8. Kristián

Zítra: Oldřiška

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
27
Letní kino Ivanovice n.H. - 26. a 31.7.
MUDr. Hnilo 27.7.-31.7. NEORDINUJE
Oznámení o přerušení dodávky elektrické energie 27. a 29.7.
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
28
Letní kino Ivanovice n.H. - 26. a 31.7.
MUDr. Hnilo 27.7.-31.7. NEORDINUJE
Oznámení o přerušení dodávky elektrické energie 27. a 29.7.
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
29
Letní kino Ivanovice n.H. - 26. a 31.7.
MUDr. Hnilo 27.7.-31.7. NEORDINUJE
Oznámení o přerušení dodávky elektrické energie 27. a 29.7.
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
30
Letní kino Ivanovice n.H. - 26. a 31.7.
MUDr. Hnilo 27.7.-31.7. NEORDINUJE
Pracovní místo - pracovník údržby Hruška
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
31
Letní kino Hradčany 31.7.2020
Letní kino Ivanovice n.H. - 26. a 31.7.
MUDr. Hnilo 27.7.-31.7. NEORDINUJE
Pracovní místo - pracovník údržby Hruška
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
1
4.ročník memoriálu Františka Procházky
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Pracovní místo - pracovník údržby Hruška
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
2
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Pracovní místo - pracovník údržby Hruška
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
3
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Pracovní místo - pracovník údržby Hruška
Příměstský tábor Léto na statku 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
4
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Pracovní místo - pracovník údržby Hruška
Příměstský tábor Léto na statku 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
5
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Pracovní místo - pracovník údržby Hruška
Příměstský tábor Léto na statku 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
6
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Pracovní místo - pracovník údržby Hruška
Příměstský tábor Léto na statku 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
7
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Pracovní místo - pracovník údržby Hruška
Příměstský tábor Léto na statku 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
8
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Pracovní místo - pracovník údržby Hruška
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
9
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Pracovní místo - pracovník údržby Hruška
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
10
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Pracovní místo - pracovník údržby Hruška
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
11
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Pracovní místo - pracovník údržby Hruška
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
12
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
13
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
14
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
15
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
16
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
17
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
18
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
19
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
20
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
21
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
22
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
23
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
24
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
25
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
26
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
27
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
28
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
29
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
30
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
31
Letní kino Ivanovice n.H. - srpen 2020
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
1
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
2
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
3
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
4
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
5
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova
6
Úplná uzavírka silnice III/0462 v Brodku u Prostějova