Vítejte v obci Želeč v Olomouckém kraji
Obec Želeč

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů:  Obec Želeč

Zde najdete kontakty na správce údajů

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědní za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

Pavlína Rösslerová

gdpr@hanackyvenkov.cz, tel.: 606 547 973

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme: 

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@zelec.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

Funkci pověřence pro ochranu osobních údajů od 1. ledna 2019 vykonává paní:

  • Titul, jméno a příjmení:         Pavlína Rösslerová
  • E-mailová adresa:                  gdpr@hanackyvenkov.cz
  • Číslo mobilního telefonu:      +420 606 547 973

 

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.zelec.cz

Registrujte se zde

8. 5. Den osvobození

Zítra: Ctibor

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
26
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
27
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
28
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
Pojízdná vinotéka Vinařství Holánek 28.4.
29
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
30
CETIN – Zrychlení pevného internetu
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
1
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
2
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
3
Zápis do Mateřské školy Želeč pro rok 2021/2022
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
4
Zápis do Mateřské školy Želeč pro rok 2021/2022
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
5
Zápis do Mateřské školy Želeč pro rok 2021/2022
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
Pojízdná vinotéka Vinařství Holánek 5.5.
6
Zápis do Mateřské školy Želeč pro rok 2021/2022
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
7
Zápis do Mateřské školy Želeč pro rok 2021/2022
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
8
Zápis do Mateřské školy Želeč pro rok 2021/2022
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
Sběrné dvory 1. a 8.5. uzavřeny
9
Zápis do Mateřské školy Želeč pro rok 2021/2022
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
10
Zápis do Mateřské školy Želeč pro rok 2021/2022
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
11
Zápis do Mateřské školy Želeč pro rok 2021/2022
Sčítání lidu, domů a bytů 2021 - online do 11.5.
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
12
Zápis do Mateřské školy Želeč pro rok 2021/2022
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
13
Zápis do Mateřské školy Želeč pro rok 2021/2022
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
14
Zápis do Mateřské školy Želeč pro rok 2021/2022
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
15
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
16
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
17
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
Oznámení o přerušení dodávky elektrické energie 17.5.2021 - Zápleta
18
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
19
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
20
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
21
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
22
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
23
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
24
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
25
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
26
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
27
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
28
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
29
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
30
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
31
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
1
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
2
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
3
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
4
Zahradnické a selské trhy na Floře Olomouc
5 6