Vítejte v obci Želeč v Olomouckém kraji
Obec Želeč

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů:  Obec Želeč

Kontakty na správce najdete: zde

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

Pavlína Rösslerová

gdpr@hanackyvenkov.cz, tel.: 606 547 973

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme: 

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@zelec.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

Funkci pověřence pro ochranu osobních údajů od 1. ledna 2019 vykonává paní:

  • Titul, jméno a příjmení:         Pavlína Rösslerová
  • E-mailová adresa:                  gdpr@hanackyvenkov.cz
  • Číslo mobilního telefonu:      +420 606 547 973

 

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.zelec.cz

Registrujte se zde

15. 12. Radana

Zítra: Albína

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
25
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo NEORDINUJE 25.11.-26.11.2019
Muzeum a galerie Prostějov - nové výstavy
Nabídka střešních tašek
Nabídka zájezdů CK Helena Vrchoslavice
Policie ČR - nábor
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
26
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo NEORDINUJE 25.11.-26.11.2019
Muzeum a galerie Prostějov - nové výstavy
Nabídka střešních tašek
Nabídka zájezdů CK Helena Vrchoslavice
Policie ČR - nábor
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
27
Informační SMS na mobil
Muzeum a galerie Prostějov - nové výstavy
Nabídka střešních tašek
Nabídka zájezdů CK Helena Vrchoslavice
Policie ČR - nábor
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
28
Cestovatelská beseda - Svatojakubská pouť
Informační SMS na mobil
Muzeum a galerie Prostějov - nové výstavy
Nabídka střešních tašek
Nabídka zájezdů CK Helena Vrchoslavice
Policie ČR - nábor
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
29
Hromadné čipování psů
Informační SMS na mobil
Muzeum a galerie Prostějov - nové výstavy
Nabídka střešních tašek
Nabídka zájezdů CK Helena Vrchoslavice
Policie ČR - nábor
Prodej jablek HD Určice
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
30
Adventní prodejní výstava Víceměrice
Informační SMS na mobil
Muzeum a galerie Prostějov - nové výstavy
Nabídka zájezdů CK Helena Vrchoslavice
Policie ČR - nábor
Taneční zábava Pivín
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
1
Adventní prodejní výstava Víceměrice
Informační SMS na mobil
Policie ČR - nábor
Vítání adventu 2019
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
2
Informační SMS na mobil
Omezení v dodávce pitné vody
Policie ČR - nábor
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
3
Informační SMS na mobil
Policie ČR - nábor
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
4
Informační SMS na mobil
Policie ČR - nábor
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
5
Informační SMS na mobil
Policie ČR - nábor
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
6
Informační SMS na mobil
Policie ČR - nábor
Poutníci - Country Vánoce
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
7
Informační SMS na mobil
Mikulášský trh a vánoční výstava Ivanovice na Hané
Policie ČR - nábor
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
8
Adventní koncert Vrchoslavice
Informační SMS na mobil
Policie ČR - nábor
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
9
Informační SMS na mobil
Policie ČR - nábor
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
10
Informační SMS na mobil
Policie ČR - nábor
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
11
Informační SMS na mobil
Policie ČR - nábor
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
12
Informační SMS na mobil
Koncerty Němčice nad Hanou
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
13
Informační SMS na mobil
Koncerty Němčice nad Hanou
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
14
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
15
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
16
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo - omezení provozu
17
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo - omezení provozu
18
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo - omezení provozu
19
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo - omezení provozu
20
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo - omezení provozu
21
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo - omezení provozu
22
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo - omezení provozu
23
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo - omezení provozu
24
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo - omezení provozu
25
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo - omezení provozu
26
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo - omezení provozu
27
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo - omezení provozu
28
Informační SMS na mobil
29
Informační SMS na mobil
30
Informační SMS na mobil
31
Informační SMS na mobil
1 2 3 4 5