Vítejte v obci Želeč v Olomouckém kraji
Obec Želeč

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů:  Obec Želeč

Kontakty na správce najdete: zde

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

Pavlína Rösslerová

gdpr@hanackyvenkov.cz, tel.: 606 547 973

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme: 

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@zelec.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

Funkci pověřence pro ochranu osobních údajů od 1. ledna 2019 vykonává paní:

  • Titul, jméno a příjmení:         Pavlína Rösslerová
  • E-mailová adresa:                  gdpr@hanackyvenkov.cz
  • Číslo mobilního telefonu:      +420 606 547 973

 

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.zelec.cz

Registrujte se zde

20. 8. Bernard

Zítra: Johana

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
29
Informační SMS na mobil
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
30
Informační SMS na mobil
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
31
Informační SMS na mobil
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
1
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
2
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
3
3. ročník Memoriálu Františka Procházky
Informační SMS na mobil
Obec Pivín Vás zve na otevření naučné stezky
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
4
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
5
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
6
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
7
Bohemian Rapsody Otaslavice
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
8
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
9
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
10
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
11
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
12
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
MUDr. Hnilo DOVOLENÁ 12.8.-16.8.2019
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
13
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Lékárna Brodek u PV 13.-14.8. - zavřená
MUDr. Hnilo DOVOLENÁ 12.8.-16.8.2019
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
14
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Lékárna Brodek u PV 13.-14.8. - zavřená
MUDr. Hnilo DOVOLENÁ 12.8.-16.8.2019
Odpočet spotřeby elektrické energie
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
15
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Letní Flóra Olomouc 2019
MUDr. Hnilo DOVOLENÁ 12.8.-16.8.2019
Odpočet spotřeby elektrické energie
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
16
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Letní Flóra Olomouc 2019
MUDr. Hnilo DOVOLENÁ 12.8.-16.8.2019
Odpočet spotřeby elektrické energie
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
17
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Letní Flóra Olomouc 2019
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
18
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Letní Flóra Olomouc 2019
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
19
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
20
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
21
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
22
Dotazník k využívání internetu domácnostmi
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
23
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
24
Hodová zábava 2019
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
25
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
26
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
27
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
28
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
29
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
30
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
31
Informační SMS na mobil
Mikroregion Němčicko se baví 2019
Změny jízdních řádů od 3.3.2019
1
Informační SMS na mobil
Změny jízdních řádů od 3.3.2019