Vítejte v obci Želeč v Olomouckém kraji
Obec Želeč

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů:  Obec Želeč

Zde najdete kontakty na správce údajů

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědní za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

Pavlína Rösslerová

gdpr@hanackyvenkov.cz, tel.: 606 547 973

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme: 

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@zelec.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

Funkci pověřence pro ochranu osobních údajů od 1. ledna 2019 vykonává paní:

  • Titul, jméno a příjmení:         Pavlína Rösslerová
  • E-mailová adresa:                  gdpr@hanackyvenkov.cz
  • Číslo mobilního telefonu:      +420 606 547 973

 

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.zelec.cz

Registrujte se zde

27. 7. Věroslav

Zítra: Viktor

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
28
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Nabídka pracovního místa - ostraha Želeč
29
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Nabídka pracovního místa - ostraha Želeč
30
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Nabídka pracovního místa - ostraha Želeč
1
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Nabídka pracovního místa - ostraha Želeč
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
2
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
3
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
4
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
5
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
6
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
7
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
MUDr. Hnilo DOVOLENÁ 7. - 9. 7. 2021
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Lékárna Brodek u PV - 7.-9.7. zavřená
8
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
MUDr. Hnilo DOVOLENÁ 7. - 9. 7. 2021
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Lékárna Brodek u PV - 7.-9.7. zavřená
9
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
MUDr. Hnilo DOVOLENÁ 7. - 9. 7. 2021
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Lékárna Brodek u PV - 7.-9.7. zavřená
10
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
11
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
12
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
13
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
14
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
15
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
16
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
17
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
18
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
19
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
20
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
Lékárna Brodek u PV - 20.7. zavřená
21
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
Pojízdná vinotéka Vinařství Holánek 21.7.
22
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
23
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
24
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
Pytlácká noc 2021
25
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
26
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
MUDr. Hnilo DOVOLENÁ 26. - 30. 7. 2021
27
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
MUDr. Hnilo DOVOLENÁ 26. - 30. 7. 2021
28
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
MUDr. Hnilo DOVOLENÁ 26. - 30. 7. 2021
Lékárna Brodek u PV - 28.-30.7. zavřená
29
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
MUDr. Hnilo DOVOLENÁ 26. - 30. 7. 2021
Lékárna Brodek u PV - 28.-30.7. zavřená
30
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
Zahrada Věžky Léto 2021
MUDr. Hnilo DOVOLENÁ 26. - 30. 7. 2021
Letní kino a koncert Mořice
Lékárna Brodek u PV - 28.-30.7. zavřená
31
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Letní kino Ivanovice n.H. - červenec 2021
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
Zahrada Věžky Léto 2021
Letní kino a koncert Mořice
4.ročník memoriálu Františka Procházky
1
Úplná uzavírka ul. Lidická v Prostějově
Nabídka prázdninových aktivit SVČ Orion
Zahrada Věžky Léto 2021