Vítejte v obci Želeč v Olomouckém kraji
Obec Želeč

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů:  Obec Želeč

Kontakty na správce najdete: zde

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

Ing. Ivan Žlůva, dpo@gposys.cz,  +420 720 946 081

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme: 

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@zelec.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

Funkci pověřence pro ochranu osobních údajů od 25. května 2018 vykonává pan:

  • Titul, jméno a příjmení:          Ing. Ivan Žlůva
  • E-mailová adresa:                  dpo@gposys.cz
  • Číslo mobilního telefonu:       +420 720 946 081

 

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.zelec.cz

Registrujte se zde

26. 5. Filip

Zítra: Valdemar

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
26
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Uzavírka Brodek u Prostějova - průjezd zakázán!
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
Změny jízdních řádů od 1.10.2018
27
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Uzavírka Brodek u Prostějova - průjezd zakázán!
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
Změny jízdních řádů od 1.10.2018
28
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Uzavírka Brodek u Prostějova - průjezd zakázán!
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
Změny jízdních řádů od 1.10.2018
29
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Uzavírka Brodek u Prostějova - průjezd zakázán!
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
Změny jízdních řádů od 1.10.2018
30
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Uzavírka Brodek u Prostějova - průjezd zakázán!
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
Změny jízdních řádů od 1.10.2018
1
Adventní akce 1.-8.12.
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
2
Adventní akce 1.-8.12.
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
3
Adventní akce 1.-8.12.
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
4
Adventní akce 1.-8.12.
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
5
Adventní akce 1.-8.12.
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
6
Adventní akce 1.-8.12.
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
7
Adventní akce 1.-8.12.
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
8
Adventní akce 1.-8.12.
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
9
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Pozvánky Tištín a Mořice
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
10
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Pozvánky Tištín a Mořice
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
11
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Pozvánky Tištín a Mořice
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
12
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Pozvánky Tištín a Mořice
Veřejná sbírka - Mostkovice
Výstava 100 let republiky Prostějov
13
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Lékárna Brodek u PV 13.12. - zavřená
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Pozvánky Tištín a Mořice
Veřejná sbírka - Mostkovice
14
Informace HZS - Vypalování trávy
Důležité Informace - dvou uzavírek
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Pozvánky Tištín a Mořice
Vánoce Flora Olomouc
Veřejná sbírka - Mostkovice
15
Informace HZS - Vypalování trávy
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Pozvánky Tištín a Mořice
Vánoce Flora Olomouc
Veřejná sbírka - Mostkovice
16
Informace HZS - Vypalování trávy
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Vánoce Flora Olomouc
Vánoční koncert Otaslavice
Veřejná sbírka - Mostkovice
17
Informace HZS - Vypalování trávy
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Vánoce Flora Olomouc
Veřejná sbírka - Mostkovice
18
Informace HZS - Vypalování trávy
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Vánoce Flora Olomouc
Veřejná sbírka - Mostkovice
19
Informace HZS - Vypalování trávy
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Vánoce Flora Olomouc
Veřejná sbírka - Mostkovice
20
Informace HZS - Vypalování trávy
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Veřejná sbírka - Mostkovice
21
Informace HZS - Vypalování trávy
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Veřejná sbírka - Mostkovice
22
Informace HZS - Vypalování trávy
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Veřejná sbírka - Mostkovice
23
Havárie vodovodního řadu
Informace HZS - Vypalování trávy
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Veřejná sbírka - Mostkovice
24
Informace HZS - Vypalování trávy
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Veřejná sbírka - Mostkovice
25
Informace HZS - Vypalování trávy
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Veřejná sbírka - Mostkovice
26
Informace HZS - Vypalování trávy
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Veřejná sbírka - Mostkovice
27
Informace HZS - Vypalování trávy
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Veřejná sbírka - Mostkovice
28
Informace HZS - Vypalování trávy
MUDr. Hnilo NEORDINUJE 28.12.2018
Nabídka práce - obsluha sběrného dvora Otaslavice
Veřejná sbírka - Mostkovice
29
Informace HZS - Vypalování trávy
Veřejná sbírka - Mostkovice
30
Informace HZS - Vypalování trávy
Veřejná sbírka - Mostkovice
31
Informace HZS - Vypalování trávy
Veřejná sbírka - Mostkovice
1
Informace HZS - Vypalování trávy
Notářka Štoplová - zahájení činnosti
Novoroční pochod 2019
2
Informace HZS - Vypalování trávy
Notářka Štoplová - zahájení činnosti
3
Informace HZS - Vypalování trávy
Notářka Štoplová - zahájení činnosti
4
Informace HZS - Vypalování trávy
Notářka Štoplová - zahájení činnosti
Svoz komunálního odpadu 4.1.2019
5
Informace HZS - Vypalování trávy
Notářka Štoplová - zahájení činnosti
6
Informace HZS - Vypalování trávy
Notářka Štoplová - zahájení činnosti