Vítejte v obci Želeč v Olomouckém kraji
Obec Želeč

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů:  Obec Želeč

Kontakty na správce najdete: zde

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

Pavlína Rösslerová

gdpr@hanackyvenkov.cz, tel.: 606 547 973

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme: 

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@zelec.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

Funkci pověřence pro ochranu osobních údajů od 1. ledna 2019 vykonává paní:

  • Titul, jméno a příjmení:         Pavlína Rösslerová
  • E-mailová adresa:                  gdpr@hanackyvenkov.cz
  • Číslo mobilního telefonu:      +420 606 547 973

 

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.zelec.cz

Registrujte se zde

25. 5. Viola

Zítra: Filip

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
24
Nabídka - servis plastových oken a dveří
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
25
Nabídka - servis plastových oken a dveří
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
26
Nabídka - servis plastových oken a dveří
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
27
Nabídka - servis plastových oken a dveří
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
28
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
29
Nabídka letních táborů pro děti SVČ Orion Němčice nad Hanou
Odpoledne stolních her
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
1
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
2
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
3
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
4
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Veřejné seznámení s projektovou dokumentací "KANALIZACE A ČOV ŽELEČ"
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
5
Odpočet spotřeby pitné vody
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
6
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
7
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
8
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
9
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
10
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
11
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
12
Autobusy - prázdninový provoz
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
13
Autobusy - prázdninový provoz
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
14
Autobusy - prázdninový provoz
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
15
Autobusy - prázdninový provoz
Pohádkové odpoledne v MŠ Želeč
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
16
Autobusy - prázdninový provoz
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Výzva - Ušijme si roušky
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
17
Autobusy - prázdninový provoz
DŮLEŽITÉ INFORMACE - OBCHOD ŽELEČ, MUDR HNILO !!!
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Výzva - Ušijme si roušky
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
18
Autobusy - prázdninový provoz
DŮLEŽITÉ INFORMACE - OBCHOD ŽELEČ, MUDR HNILO !!!
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Mimořádné opatření - povinnost ochranných prostředků a omezení nákupů
Výzva - Ušijme si roušky
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
19
Autobusy - prázdninový provoz
Česká pošta - omezený provoz
DŮLEŽITÉ INFORMACE - OBCHOD ŽELEČ, MUDR HNILO !!!
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Mimořádné opatření - povinnost ochranných prostředků a omezení nákupů
Výzva - Ušijme si roušky
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
20
Autobusy - prázdninový provoz
DŮLEŽITÉ INFORMACE - OBCHOD ŽELEČ, MUDR HNILO !!!
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Mimořádné opatření - povinnost ochranných prostředků a omezení nákupů
Roušky - 2.vlna
Výzva - Ušijme si roušky
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
21
Autobusy - prázdninový provoz
DŮLEŽITÉ INFORMACE - OBCHOD ŽELEČ, MUDR HNILO !!!
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Mimořádné opatření - povinnost ochranných prostředků a omezení nákupů
Výzva - Ušijme si roušky
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
22
Autobusy - prázdninový provoz
DŮLEŽITÉ INFORMACE - OBCHOD ŽELEČ, MUDR HNILO !!!
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Mimořádné opatření - povinnost ochranných prostředků a omezení nákupů
Výzva - Ušijme si roušky
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
23
Autobusy - prázdninový provoz
DŮLEŽITÉ INFORMACE - OBCHOD ŽELEČ, MUDR HNILO !!!
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Mimořádné opatření - povinnost ochranných prostředků a omezení nákupů
Výzva - Ušijme si roušky
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
24
Autobusy - prázdninový provoz
Doporučení KHS - vedení záznamů
DŮLEŽITÉ INFORMACE - OBCHOD ŽELEČ, MUDR HNILO !!!
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Informace občanům - prodloužení omezení do 1.4.2020
Mimořádné opatření - povinnost ochranných prostředků a omezení nákupů
Výzva - Ušijme si roušky
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
25
Autobusy - prázdninový provoz
Doporučení KHS - vedení záznamů
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Informace občanům - prodloužení omezení do 1.4.2020
Mimořádné opatření - povinnost ochranných prostředků a omezení nákupů
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
26
Autobusy - prázdninový provoz
Doporučení KHS - vedení záznamů
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Informace občanům - prodloužení omezení do 1.4.2020
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
27
Autobusy - prázdninový provoz
Doporučení KHS - vedení záznamů
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Informace občanům - prodloužení omezení do 1.4.2020
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
28
Autobusy - prázdninový provoz
Doporučení KHS - vedení záznamů
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Informace občanům - prodloužení omezení do 1.4.2020
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
29
Autobusy - prázdninový provoz
Doporučení KHS - vedení záznamů
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Informace občanům - prodloužení omezení do 1.4.2020
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
30
Autobusy - prázdninový provoz
Doporučení KHS - vedení záznamů
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Informace Finanční správy k podávání daňových přiznání
Informace občanům - prodloužení omezení do 1.4.2020
Lékárna Brodek u PV - omezený provoz
Základní informace a odkazy k tématu Koronavirus COVID-19
31
Doporučení KHS - vedení záznamů
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Informace Finanční správy k podávání daňových přiznání
Informace občanům - prodloužení omezení do 1.4.2020
Lékárna Brodek u PV - omezený provoz
1
DEZINFEKCE Anti-COVID PRO DOMÁCNOSTI
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Informace Finanční správy k podávání daňových přiznání
Lékárna Brodek u PV - omezený provoz
2
DEZINFEKCE Anti-COVID PRO DOMÁCNOSTI
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Informace Finanční správy k podávání daňových přiznání
Lékárna Brodek u PV - omezený provoz
3
DEZINFEKCE Anti-COVID PRO DOMÁCNOSTI
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Informace Finanční správy k podávání daňových přiznání
Lékárna Brodek u PV - omezený provoz
Třídění odpadu v době koronaviru
4
DEZINFEKCE Anti-COVID PRO DOMÁCNOSTI
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Informace Finanční správy k podávání daňových přiznání
Lékárna Brodek u PV - omezený provoz
Třídění odpadu v době koronaviru
Výdej dezinfekce Anti-COVID pro domácnosti
5
DŮLEŽITÉ: Informace pro občany
Informace Finanční správy k podávání daňových přiznání
Lékárna Brodek u PV - omezený provoz
Třídění odpadu v době koronaviru